Personvernerklæring

Personopplysningsloven setter de formelle rammene for hvilke personopplysninger Foreldrehjelp kan lagre og hvordan vi kan forvalte disse. Dette gjelder også for våre tjenester på internett. I tillegg gir lovverk som blant annet markedsføringsloven og regnskapsloven også retningslinjer for hvordan informasjon som kan knyttes til en person, skal behandles.

I henhold til Personopplysningsloven skal Foreldrehjelp informere om hvordan vi benytter de personopplysningene vi mottar. I henhold til lovens kap. II, § 8, som omhandler vilkår for å behandle personopplysninger, benyttes opplysningene til å:

  • oppfylle avtale med støttespilleren
  • oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser
  • opprettholde et register over våre støttespillere for å oppfylle vårt formål

Foreldrehjelp har ikke sensitive opplysninger i sitt register. Foreldrehjelp oppfyller de til enhver tid gjeldende reglene for oppdatering av reservasjoner mot reservasjonsregisteret i Brønnøysund. Har du reservert deg i dette registeret, vil vi ikke ta kontakt med deg, så fremt du ikke har støttet oss tidligere og vi anser dette som et aktivt kundeforhold.

HVILKE OPPLYSNINGER HAR VI ?

Nettsiden er hostet hos WPengine.com  Nettløsningen som er laget med WordPress ligger med alt innhold på WP Engine sine servere.
Betalingsopplyninger oppbevares hos Stripe eller Vipps
Vi ivaretar strenge krav når det gjelder datasikkerhet ved bruk og oppbevaring av personopplysninger. Du skal være trygg på at vi sletter opplysningene når vi ikke lenger har hjemmel for å beholde disse.
Vi innhenter opplysninger om deg gjennom skjema på våre nettsider. Eksempel på skjema er :
– Kontaktopplysninger ved påmelding
– Ved bestilling av rådgiving
– Ved betalingstjeneste

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig i henhold til personopplysningsloven er Foreldrehjelp, som eies av VALEUR AS Org nr. 919 154 837.

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av Foreldrehjelp til å administrere kundeforhold, til fakturering, bestillinger, ordrehåndtering, og i øvrige sammenhenger der Foreldrehjelp må vite hvem vi har kontakt med. E-post i forbindelse med svar på spørsmål fra kunder og dersom vi ønsker å gi beskjed om endringer i kundeforholdet mellom selger og kjøper, ref våre salgsbetingelser. 

Opplysninger som behandles

Foreldrehjelp innhenter og lagrer personopplysninger gjennom våre nettjenester, bare i den utstrekning du er blitt underrettet og har godkjent dette.  Disse personopplysninger (navn, adresse, e-postadresse etc.) brukere har oppgitt på Foreldrehjelp tjenester, eller tilknyttede tjenester fra underleverandører, vil bli lagret i våre eller våre underleverandørers databaser. Dette for å sikre at vi kan levere den tjenesten våre brukere forventer. 

Utlevering av opplysninger

Informasjon du sender fra deg, for eksempel via skjema på nettstedet, blir kun brukt i den sammenheng de er ment å brukes i. Slike data vil bare videreformidles til tredje part der det trengs for å tilby tjenesten eller er ledd i betalingsinnkreving eller regnskapsbehandling, eller dersom du har samtykket til dette. Vi vil ikke selge dine kundedata til andre.

Foreldrehjelp har taushetsplikt om din bruk av abonnementet og tjenestene.

Lagring av opplysninger

Opplysningene lagres så lenge som det er nødvendig for å tilby tjenestene og administrere kundeforholdet, eller for å oppfylle lovpålagte plikter. Du kan som kunde reservere deg mot elektronisk markedsføring, ta i så fall kontakt med oss.

Innsyn, endring og retting av informasjon

Etter personopplysningslovens regler har du som kunde rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet. .

SSL-kryptering

Når du går inn på våre nettsider startes det automatisk en sikker (SSL-kryptert) sesjon. Du kan kontrollere dette (at sidene er kryptert: se etter https) ved å klikke på hengelåsikonet som vises i din nettleser.

Cookies

Hva er informasjonskapsler (cookies)?

Informasjonskapsler eller «cookies» er en standard teknologi som stort sett alle nettsteder benytter i dag. Cookies er små tekstfiler som blir lagret på datamaskinen din. Filene kan eksempelvis inneholde informasjon om innstillinger du gjør på nettstedet, teknisk informasjon om enheten du logger på med, hvilke sider på nettstedet du besøker eller hvordan du navigerer mellom de ulike sidene på nettstedet. Les mer på https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Hvordan kan jeg unngå cookies?

Du kan blokkere cookies og samtidig få tilgang til mesteparten av innholdet, men vær klar over at det vil kunne føre til at noe funksjonalitet på nettsiden ikke virker optimalt. For å reservere deg mot bruk av informasjonskapsler må du endre sikkerhetsinnstillingene i nettleseren din. Hvordan du håndterer cookies i de vanligste nettleserne kan du lese mer om her:

Microsoft Internet Explorer
Google Chrome
Mozilla Firefox
Safari

Mer om våre Facebook-sider

Våre sider på Facebook vår kan kun brukes på en ikke-kommersiell måte. Du er selv ansvarlig for at egne innlegg og kommentarer i er samsvar med retningslinjene under:

Opptre med respekt for andre, og hold deg til emnet. Det er ikke tillatt å skrive innlegg som inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner og lignende. Slike innlegg vil bli fjernet uten forvarsel.

Foreldrehjelp forbeholder seg retten til å fjerne kommentarer eller innhold som strider mot loven, eller er av rasistisk, seksuell eller voldelig karakter. Innlegg som inneholder injurierende karakteristikker av kjønn, rase, religion eller seksualitet vil også bli fjernet. Det samme gjelder for innlegg vi mener er i strid med våre grunnregler. Videre forbeholder vi oss retten til, uten forvarsel, å nekte brukere vi mener ikke overholder grunnreglene, adgang til å skrive nye innlegg på vår side. Vi tillater ikke innlegg som er trakasserende, bevisst sprer usannheter eller som på annen måte vil oppfattes som upassende. Søk å vise respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, hudfarge, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn.

Meld gjerne fra om du ser kommentarer du mener bryter med disse retningslinjene.

Rettigheter

Personvernopplysningene dine deles ikke med andre enn de som arbeider i foreldrehjelp.no. Vi bruker underlevrandører som leverer deler av nettsiden. Slike underleverandører kan kun behandle personopplysninger på innstruks fra foreldrehjelp.no
foreldrehjelp.no ønsker å lage en side med de mest vanlige spørsmål og svar. Begge disse blir anonymisert. Verken spørsmål eller svar kan spores til det enkelte medlem.

Forbehold

Innholdet på www.foreldrehjelp.no kan være mangelfullt og kan inneholde feil. Foreldrehjelp prøver etter beste evne å forhindre dette. Foreldrehjelp.no fraskriver seg alt ansvar for eventuelle tap (herunder også økonomiske tap) du eventuelt måtte ha som følge av dette.

Foreldrehjelp er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som vi lenker til.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Kommentarfeltet er lukket.